În noaptea din 8 spre 9 februarie, în nordul și centrul țării s-au înregistrat precipitații sub formă de lapoviță cu transformarea treptată în ploaie, pe alocuri ceață, starea părții carosabile fiind lunecoasă și înzăpezită, în sudul țării s-a format polei, izolat ceață, partea carosabilă fiind umedă.

În acest interval de timp, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au antrenat în procesul tehnologic 144 de utilaje speciale și implicat 303 muncitori rutieri, efectuând în zona de Nord și Centru lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, în zona de Sud  – lucrări de patrulare.

Avertizarea Codui Galben de condiții meteorologice complicate se menține până la ora 11:00, pe arii extinse va continua formarea poleiului, pe drumuri va fi ghețuș.

La moment, administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

Accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă, sectoare de drum blocate nu sunt.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informațiile se actualizează.