În noaptea din 7 spre 8 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță, izolat ceață, pe mai multe sectoare de drum s-a format polei, starea părții carosabile fiind lunecoasă, pe alocuri înzăpezită.

În acest interval de timp, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au desfășurat pe drumurile publice naționale din toate regiunile republicii lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de Nord au fost efectuate și lucrări de deszăpezire cu utilizarea în întregul proces tehnologic a 193 de utilaje speciale și antrenarea a 313 muncitori rutieri.

Potrivit informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, până la ora 12:00 pe arii extinse se va forma polei, pe drumuri se va menține ghețuș. În vederea condițiilor meteo complicate, a fost emisă o nouă avertizare de Cod Galben.

Actualmente, administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului. Circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informațiile se actualizează.