Administrația de Stat a Drumurilor informează că circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă.

În noaptea din 14 spre 15 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ninsoare, partea carosabilă în unele regiuni fiind umedă, înzăpezită și lunecoasă.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au executat pe toate drumurile publice naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de Nord au fost efectuate și lucrări de deszăpezire.

În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 80 de utilaje speciale și antrenați 166 de muncitori rutieri.

Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 18 februarie.

Datorită pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, până la data de 18 februarie, temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârșitul perioadei – la nord până la -20..-22°C, ziua – va scădea până la -8..-13°C, pe drumuri se va semnala ghețuș.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informațiile se actualizează.