La ora actuală, Administrația de Stat a Drumurilor informează că circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă.

În noaptea din 11 spre 12 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, în zona de Nord și Centru a nins, pe mai multe sectoare de drum s-a format lunecuș.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au executat pe toate drumurile publice naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în nordul țării au efectuat și lucrări de deszăpezire. În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 201 utilaje speciale și antrenați 292 muncitori rutieri.

Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 17 februarie.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informațiile se actualizează.