Pe parcursul zilei,  lucrările de patrulare și combatere a lunecușului au continuat în raioanele țării unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale ale SA ,,Drumuri”.

Astfel, procesul tehnologic a fost derulat cu antrenarea a 6 utilaje speciale și implicarea a 16 muncitori rutieri în raioanele Ocnița, Rezina, Telenești și Drochia.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ.

La moment, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii  râmâne în vigoare pe întreg teritoriul țării până la data de 17 februarie. Între  12 și 17 februarie, temperatura aerului va scădea treptat de la -8..-13°C până la -14..-19°C noaptea, spre sfârșitul perioadei în zona de Nord a țării până la -20..-22°C, iar ziua va scădea cu -8..-13°C.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de dificultate în trafic la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informația se actualizează.