La moment, Administrația de Stat a Drumurilor informează că circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă.

În noaptea din 5 spre 6 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ninsoare, starea părții carosabile fiind umedă, pe alocuri înzăpezită.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au efectuat pe  drumurile publice naționale din zona de Nord și Centru lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, în zona de Sud au desfășurat lucrări de patrulare.

Astfel, în procesul tehnologic au fost antrenate 100 de utilaje speciale și implicați 123 de muncitori rutieri.

Potrivit meteorologilor, ninsoarea se va menține pe tot parcursul zilei, cerul va fi înnorat până luni, marți  vor cădea precipitații sub formă de lapoviță.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului continuă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informațiile se actualizează.