Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează că, pe drumul public național R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 33-34 (zona satului Peresecina), au fost instalate 107 butoane fotovoltaice încorporate. Scopul implementării acestor elemente tehnice inovatoare este de a crește și consolida siguranța rutieră în această zonă, care este cunoscută ca „Punct Negru” din cauza numărului crescut de accidente rutiere înregistrate.

Menționăm că, lucrările au fost efectuate de către Compania „SAVIS ENGINEERING” S.R.L pe un sector experimental de aproximativ 1 km, iar valoarea lucrărilor executate este de circa 185,25 mii lei, bani alocați din Fondul Rutier.

Precizăm că, butoanele fotovoltaice au funcția de a avertiza și ghida traficul, îmbunătățind semnificativ siguranța și confortul șoferilor, mai ales în condiții de vizibilitate redusă pe timp de noapte.

Această inițiativă face parte din eforturile noastre constante de a reduce riscul de accidente și de a asigura toți participanții la trafic de un nivel înalt de siguranță.

În concluzie, îndemnăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnalele oferite de aceste butoane fotovoltaice pentru a se asigura de o călătorie sigură și fără probleme.

Viața are prioritate! Aveți grijă la Drum!