În contextul finalizării lucrărilor de reparații a podurilor de pe drumul M5 Frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina, km 38,34 și km 24,935, a fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastucturii și Dezvoltării Regionale, INSP, AST, companiei de proiectare și alte entități conexe.

Lucrările au fost executate de către antreprenorul  ,,Corsag” S.R.L în baza proiectelor de execuție elaborate de către ,,Universinj” S.R.L.  Astfel, podurile reparate de pe drumul M5 Frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina, km 24,935 și km 38,34, v-or asigura accesul transporturilor în siguranță și confort peste râurile Vilia și Lopatnic.

Lucrările de reparație a podurilor au demarat în perioada mai 2021 – octombrie 2022 și s-au finalizat cu 2 luni mai înainte de termenul limită, prevăzut în graficul de execuție al lucrărilor. Investiția a costat circa 36 milioane lei, bani alocați în totalitate din mijloacele fondului rutier.

În concluzie, s-au executat lucrări de reparație a două poduri, cu lungimea de 62,10 metri fiecare, cu lățimea de 13,15 m și respectiv 14,00 m, cu două benzi de circulație, benzi de ghidare, trotuare, inclusiv și bariere metalice de protecție atît rutiere cât și pietonale, indicatoare rutiere, marcaje longitudinale și verticale și alte elemente care conferă siguranță și confort la trafic.

Menționăm că, pe parcursul implementării proiectelor, s-au inclus volume de lucrări suplimentare în valoare de circa 1,8 mil. lei, care au contribuit la creșterea parametrilor tehnici și de siguranță al obiectului.