În cadrul unei întrevederi a Administrației de Stat a Drumurilor cu reprezentanții companiei de proiectare Universinj, antreprenorului Automagistral – Pivden a fost evaluat progresul înregistrat în derularea lucrărilor de reabilitare a drumului național M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești.

În context, a fost discutată necesitatea repoziționării cablurilor de telecomunicații de către operatorul național Moldtelecom în afara zonei de construcție  a drumului, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare pe 5 sectoare.

ASD a dispus formarea unui grup comun de lucru în șantier pentru stabilirea locațiilor exacte ale cablurilor de telecomunicații care vor fi repoziționate și evaluarea volumului de lucrări necesare.

În prezent, pe traseului național M3 Chișinău-Giurgiulești care traversează satele Svetlîi și Ciumai din raionul Taraclia, până la secțiunea de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul, se efectuează lucrări de montare a parapetelor de siguranță la poduri, plombare a gropilor, aplicare a marcajului rutier temporar, excavare a structurii rutiere existente, consolidare a taluzurilor la pod.

Reabilitarea drumului național cu o lungime de peste 85 de km a demarat la începutul lunii februarie 2019.

Proiectul cu o valoare de peste 29 milioane de euro se reabilitează din mijloacele financiare ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.