Secretarul de stat în domeniul infrastructurii drumurilor, Nicolai Mîndra și conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, au avut o întâlnire de lucru la Ungheni cu o delegație a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, condusă de secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Scopul întâlnirii a fost proiectul de construcție a podului Ungheni (MD) – Ungheni (RO), care va conecta infrastructurile rutiere dintre România și Republica Moldova: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (România) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (Moldova).

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte importante legate de acest proiect, inclusiv detalii tehnice și organizatorice referitoare la construirea podului rutier de frontieră, suprafețele de teren necesare organizării șantierului de construcție a podului în Moldova, autorizarea lucrărilor conform legislației naționale și altele.

Delegația română a anunțat că semnarea contractului pentru lucrări este planificată până la sfârșitul lunii iunie.

Totodată, Secretarul de Stat Nicolai Mîndra a informat că se lucrează la actualizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre pod și racordarea la rețeaua de drumuri publice și la punctele de trecere a frontierei (PTF).

Guvernul României va finanța construcția podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe pe teritoriul României, în timp ce Guvernul Republicii Moldova va va asigura finanțarea pentru construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe teritoriul Republicii Moldova, estimate la aproximativ 36 de milioane de lei.

Construcția podului Ungheni (MD) – Ungheni (RO) va consolida și îmbunătăți semnificativ conexiunile rutiere între România și Republica Moldova, facilitând transportul de mărfuri sau persoane și promovând cooperarea economică și socială.

Sursa: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale