Pe parcusul nopții 5 spre 6 decembrie, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrată ceață, pe alocuri lunecuș.

În acest context, în nordul și centrul țării, pe drumurile publice naționale, au fost efectuate lucrări de patrulare și de combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate 17 utilaje speciale cu participarea a 20 de muncitori rutieri.

În noaptea de 6 spre 7 decembrie, pe întreg teritoriul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute, în zona de Sud au căzut ninsori slabe.

Astfel, în centrul și sudul țării s-au desfășurat lucrări de patrulare și de combatere a lunecușului, cu implicarea a 28 de utilaje speciale și 65 de muncitori rutieri.

În prezent, nu sunt sectoare de drum blocate, circulaţia rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de siguranță. Lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.