În noaptea din 3 februarie spre 4 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat precipitații sub formă de ceață, starea părții carosabile a drumurilor fiind umedă.

Astfel, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare de schimbare bruscă a vremii cu anunțarea Codului Galben de ceață până la data de 4 februarie.

Potrivit meteorologilor, pe arii extinse se va menține ceaţă cu vizibilitatea de 200 m și mai puțin.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au desfășurat pe toate drumurile publice naționale lucrări de patrulare, în nordul țării au executat și lucrări de combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic desfășurat au fost antrenate 13 utilaje speciale și implicați 28 de muncitori rutieri.

La moment, circulația rutieră pe traseele naționale este asigurată, lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de dpe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informațiile se actualizează.