Pe parcursul nopții, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate precipitații sub formă de ploaie, starea părții carosabile fiind umedă, pe alocuri lunecuș.

În context, pe traseele naționale din sudul țării au fost desfășurate lucrări de patrulare, în nordul și centrul țării au fost executate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost utilizate 31 de utilaje speciale cu participarea a 37 de muncitori rutieri.

Lucrările de patrulare și combatere a lunecușului au fost efectuate în municipiul Chișinău, raioanele Sîngerei, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari, Hîncești, Orhei, Rezina, Călărași, Strășeni și Ungheni.

În prezent, circulația rutieră pe drumurile publice naționale se desfășoară în condiții de iarnă, sectoare de drum blocate nu sunt.

Lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă.

Administrația de Stat a Drumurilor monitorizează în permanență starea drumurilor publice naționale, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.