În noaptea din 25 spre 26 ianuarie, în nordul și centrul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ninsoare, în sudul țării – fără precipitații, starea părții carosabile fiind umedă, pe unele sectoare de drum s-a format lunecuș.

În context, pe drumurile publice naționale din zona de Nord au fost efectuate lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire, în zona de Centru și Sud au fost desfășurate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

Unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic 117  unități speciale și au antrenat 179 de muncitori rutieri.

La moment, sectoare de drum blocate nu sunt, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

Menționăm că administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.