Administrația de Stat a Drumurilor conlucrează în permanență cu administrațiile publice locale (APL) de nivelul 1 și 2 în vederea executării lucrărilor pe drumurile naționale și cele locale.

ASD efectuează la solicitarea primăriilor și consiliilor locale, în măsura posibilităților, lucrări de montare a pavilioanelor pentru pasageri, amenajare a trecerilor de pietoni în preajma instituțiilor de menire socială și culturală, construcție a trotuarelor, instalare a indicatoarelor  rutiere, iluminare stradală și altele.

Colaborarea dintre ASD și APL are scopul de a îmbunătăți condițiile de circulație pe drumurile din țară și de a asigura securitatea la trafic pentru conducătorii auto și pietoni.

Cele mai recente lucrări executate de ASD sunt:

– instalarea unui obiect semaforic în preajma liceului teoretic Nicolae Tretiacov din orașul Comrat;

– amenajarea refugiului de parcare auto din preajma izvorului, prin așterenerea unui strat de beton asfaltic pe drumul R34 din satul Crihana Veche, raionul Cahul;

– instalarea dalelor de beton armat pe drumul M3 –  acces spre satul Burlăceni din raionul Cahul;

– amenajarea unui trotuar de acces la instituția de învățământ din satul Bahmut, raionul Călărași și altele.

În acest sens, echipa ASD mulțumește pentru aprecierea pe care o primește de la autoritățile publice locale și locuitori prin care își exprimă recunoștința pentru receptivitate.

ASD este deschisă pentru a acorda suportul necesar la soluționarea problemelor de infrastructură rutieră cu care se confruntă administrațiile publice locale, recepționând și analizând toate solicitările parvenite.