Reprezentanții Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” în comun cu reprezentanții companiilor de proiectare și a companiilor de construcții din Republica Moldova, au efectuat o vizită de documentare la SRL “ViaCon” din România în perioada 22 – 25 noiembrie curent, privind implementarea soluțiilor moderne aplicate în infrastructură rutieră.

Astfel,  au fost prezentate cele mai inovative soluții, care asigură reducerea timpului și a costului total de execuție a lucrărilor de artă (poduri, podețe) acestea fiind:

1.Conductele elicoidale din oțel ondulat HelCor® și conductele arcate HelCor PA, care pot fi utilizate la podețe de drum și căi ferate, pasaje subterane, pasaje ecologice, structuri hidrotehnice și consolidarea structurilor deteriorate.

2.Structurile MultiPlate MP200, care se utilizează pentru aplicații rutiere, feroviare și industriale, precum podețe, poduri, supratraversări, tuneluri, subtraversări, pasaje ecologice, hangare, adăposturi, depozite, protecția transportatoarelor cu bandă, protecția conductelor și a conductelor de căldură, rezervoare pentru lichide și ape uzate și rezervoare de colectare.

3.Structurile versatile SuperCor®, utilizate pentru drumuri, căi ferate și aplicații industriale, precum și pentru consolidarea și reconstrucția structurilor existente: poduri, pasaje superioare, tuneluri, podete, pasaje subterane, tuneluri pietonale, ecoducte, hangare, adăposturi și depozite subterane.

4.Structurile versatile UltraCor®, utilizate pentru drumuri, căi ferate și aplicații industriale, precum și pentru consolidarea și reconstruirea structurilor existente, poduri, pasaje superioare, tuneluri, podete, pasaje subterane și tuneluri pietonale.