Lucrările de reabilitare a 85,5 km ai drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești, divizate în 2 secțiuni, înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de peste 65% pe primul lot și peste 23% pe al doilea lot.

Proiectul prevede reabilitarea sistemului rutier a 54,4 km ai primei secțiuni, ce traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia și construcția a 31,1 km de drum nou a secțiunii doi, ce trece prin localitățile Ciumai din raionul Taraclia, Burlăceni din raionul Cahul și orașul Vulcănești din UTA Găgăuzia.

Contractul încheiat pentru reabilitarea tronsoanelor, cu compania LLC Automagistral Pivden, include și lucrări de construcție a 11 poduri și peste 120 de podețe, amenajarea acceselor, restabilirea iluminatului stradal, instalarea a peste 1600 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier.

În cadrul unei vizite în teritoriu, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au verificat executarea lucrărilor de construcție a șanțurilor de evacuare a apelor pluviale, trotuarelor și podului. Totodată, au fost monitorizate lucrările de construcție desfășurate pe partea dreaptă a carosabilului pe o porțiune de 700 m a traseului M3, circulația rutieră desfășurându-se în acea regiune pe partea reparată a drumului cu respectarea semnalizării rutiere corespunzătoare.

Costul total al lucrărilor de reparație și construcție a drumului național M3, ce duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, constituie circa 30 milioane de euro, bani acordați din fondurile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în cadrul Programului din Sectorul Drumurilor.