Implementarea contractelor încheiate cu compania ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. a fost principalul subiect abordat în cadrul unei întrevederi a Directorului general interimar al ASD, Sergiu Bejan cu conducerea Onur.

În cadrul întrunirii, au fost discutate proiectele în derulare privind reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sîngerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău – Orhei – Bălți, cât și lucrările de construcție a drumului național M3 – sectoarele Porumbrei – Cimișlia și a drumului de ocolire a orașului Comrat.

Conducerea Onur a asigurat că își îndeplinește obligațiunile contractuale și depune efort pentru a minimiza toate riscurile de tergiversare a lucrărilor cauzate de pandemia Covid -19 și condițiile meteo nefavorabile întâmpinate.

Antreprenorul a informat că lucrările de reabilitare a segmentului drumului R6 Chișinău – Orhei – Bălți înregistrează un progres de execuție de 47%, sectorului drumului M3 Porumbrei – Cimișlia – 66%, precum și a construcției drumului de ocolire a orașului Comrat – 63%.

„Cunosc lucrările efectuate de compania Onur și monitorizez în permanență șantierele de construcție. Acordăm ajutor antreprenorului de fiecare dată când este necesar pentru ca lucrările să fie executate calitativ și să decurgă fără întârzieri”, a comunicat Sergiu Bejan.

În context, antreprenorul a fost atenționat să pună accent pe lucrările de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, prin instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei, executarea marcajului temporar, în scopul asigurării siguranței rutiere, în special în perioada de iarnă.