În cadrul unei ședințe de lucru, desfășurate în regiunea Vinița din Ucraina, cu participarea reprezentanților Administrației Regionale de Stat Vinița, Agenției de Stat a Drumurilor (Ucraina), Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova și Administrației de Stat a Drumurilor, au avut loc consultările tehnice referitor la lucrările de construcție a podului peste râul Nistru, la frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina.

Podul peste râul Nistru, situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Yampil (Ucraina) va avea o lungime de circa 362 metri, 2 benzi de circulație, 2 benzi de siguranță, 2 piste pentru cicliști, 2 trotuare pietonale și 1,6 km de drum de acces către rețeaua traseelor publice ale Ucrainei. Lucrările de construcție a podului se vor desfășura din mijloacele financiare ale Ucrainei.

Construcția drumului de acces, cu o lungime de circa 5 km, care va uni podul peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina, situat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca, se va executa din sursele Republicii Moldova.

ASD urmează să inițieze licitația publică privind elaborarea soluțiilor de proiect pentru construcția drumului de acces.

Construcția podului va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev, inclusiv va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană.