În cadrul unei vizite în teritoriu, Directorul General Interimar al ASD, Sergiu Bejan, a inspectat implementarea contractului privind construcția drumului național M3 – sectoarele Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat.

Segmentul traseului național M3 Porumbrei – Cimișlia, traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia.

În prezent, antreprenorul ONUR (Turcia) execută lucrări de așternere a straturilor rutiere și construcție a terasamentului, relocare a utilităților, construcție a podurilor și a sistemului de drenaj pe sectorul de drum M3 Porumbrei – Cimișlia. Tronsonul are o lungime de 19 km și înregistrează un progres de execuție  a lucrărilor de circa 59%.

Pe drumul de ocolire a orașului Comrat cu o lungime de 18,2 km, se efectuează lucrări de drenaj, construcție a terasamentului și a sistemului rutier, construcție a podurilor, cât și relocare a liniilor electrice de înaltă tensiune. Tronsonul de drum are un progres al lucrărilor de circa 56%.

“Am depistat unele neconformități minore, care necesită a fi înlăturate de către antreprenor. Proiectul este imaginea finanțatorilor externi pentru cetățeni și este o prioritate să fie executat calitativ. Monitorizăm sistematic procesul de executare a lucrărilor în șantier și acordăm suport antreprenorului de fiecare dată când implicarea noastră este necesară pentru a înlătura în termeni restrânși orice dificultate apărută”, a comunicat Sergiu Bejan.

Contractele încheiate au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții.

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale în anul 2022.