Verificarea calității lucrărilor de reparație curentă, capitală și întreținere periodică executate pe drumurile naționale, nivelul de pregătire a responsabililor tehnici și integritatea acestora au fost principalele subiecte abordate de conducerea Administrației de Stat a Drumurilor în cadrul unei ședințe cu specialiștii responsabili de supravegherea lucrărilor rutiere.

În context, responsabililor tehnici le-a fost comunicat despre necesitatea asigurării esteticii drumurilor, curățirii acostamentelor, executării marcajului rutier și plombării calitative a gropilor. Specialiștii au fost atenționați să nu accepte lucrări rutiere, care nu corespund cerințelor tehnice și să sisteze imediat executarea de către antreprenori a acestora.

Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan, a accentuat obligativitatea desfășurării de către responsabilii tehnici a unei activități transparente și fără corupție. De asemenea, i-a asigurat de sprijinul său pentru sporirea securității și confortului în trafic.

“Creșterea imaginii muncitorilor rutieri este de importanță majoră. Vreau să aduc în vizor munca drumarilor, pentru ca profesia acestora să fie respectată și considerată o mândrie. Voi identifica surse financiare suplimentare pentru creșterea fondului salarial în scopul remunerării drumarilor, cât și oferirea sporurilor la salariu pentru performanță în executarea atribuțiilor de verificare a calității lucrărilor rutiere”, a comunicat Sergiu Bejan.

În cadrul ședinței, a fost abordată și desfășurarea periodică a unor sesiuni de instruire a responsabililor tehnici cu specialiști calificați din domeniu pentru a crește nivelul de cunoaștere a tehnologiilor noi.

Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii a fost identificarea și amenajarea unor locuri pentru staționare cu priveliști pitorești, în preajma drumurilor naționale.