Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, împreună cu Secretarul de Stat al MIDR, Nicolai Mîndra, și alți reprezentanți din cadrul ministerului, participă la cel de-al XXVII-lea Congres Mondial de Drumuri (PIARC), desfășurat în perioada 2-6 octombrie 2023, la Centrul de Congrese din Praga, Republica Cehă.

Tema congresului este „Praga 2023 – Împreună din nou pe drum” și pune accentul pe importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru creșterea economică, îmbunătățirea calității vieții și coeziunea socială.

Planul Strategic PIARC, pentru acest congres, cuprinde patru teme principale:

  • Administrarea drumurilor;
  • Mobilitate;
  • Infrastructură rezistentă;
  • Siguranță și durabilitate.

Scopul principal al evenimentului este cooperarea internațională și transferul de tehnologie în domeniul infrastructurii rutiere. De asemenea, congresul va include prezentarea rezultatelor muncii celor 24 de Comitete și Grupuri Operative ale PIARC, sesiuni specializate, ateliere și o expoziție, unde administrațiile rutiere și furnizorii de echipamente și servicii vor fi alături de consultanți și organizații relevante din domeniul infrastructurii rutiere.

Administrația de Stat a Drumurilor și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale își concentrează eforturile pentru promovarea dezvoltării și modernizării infrastructurii rutiere în beneficiul cetățenilor și economiei naționale.