Administrația de Stat a Drumurilor a participat la Forumul ”DRUM BUN 2023”, organizat de KTC – Europa SRL și desfășurat în cadrul UTM, Facultatea Urbanism și Arhitectură.

Forumul, deschis de Secretarul de Stat în domeniu infrastructurii drumurilor, Nicolai Mîndra, a întrunit profesioniști, companii și organizații din întreaga lume într-o platformă de discuții și schimb de idei cu privire la dezvoltarea soluțiilor inovatoare în domeniul construcției de drumuri și infrastructură.  

Agenda evenimentului a inclus subiecte precum:

  • Siguranța rutieră, protecția mediului înconjurător și calitatea construcției;
  • Poduri: soluții avansate pentru monitorizarea stării tehnice și consolidarea construcției;
  • Tehnologii pentru asigurarea siguranței circulației și prevenirea accidentelor rutiere;
  • Materiale și tehnologii moderne în construcția de drumuri;
  • Reabilitarea carosabilului, Economie de resurse.

La rândul său, Sergiu Bejan, directorul general al ASD, a mulțumit organizatorilor pentru eveniment, menționând că  acest forum vizează facilitarea schimbului de experiență, precum și promovarea celor mai bune practici în construcția și întreținerea drumurilor, pentru a asigura dezvoltarea durabilă și modernizarea infrastructurii de transport.

În acest context, Administrația de Stat a Drumurilor reiterează angajamentul său privind îmbunătățirea proceselor de proiectare, construcție și întreținere a drumurilor, în vederea consolidării unei infrastructuri rutiere moderne, sustenabile și eficiente.