Lucrările de reabilitare a drumului republican R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești se desfășoară pe o lungime de 83 de km, fiind divizate în două loturi.

Tronsonul, aflat în proces de reparație, traversează orașul Hîncești, satul Sărata-Galbenă din raionul Hîncești și orașul Leova, localitățile Cneazevca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi din raionul Leova și orașul Cantemir din raionul Cantemir.

În cadrul unei vizite la șantierul de construcție, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au verificat efectuarea lucrărilor topo-geodezice, de defrișare, construcție a terasamentelor și relocare a utilităților inginerești.

Îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră a traseului național va asigura dezvoltarea infrastructurii, accesul cetățenilor către institutii de menire socială și instituirea unor măsuri de protecție împotriva inundațiilor din unele regiuni.

Contractul încheiat cu compania OZKA Inșaat A.S. din Turcia la sfârșitul lunii februarie a anului 2020 prevede reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și 57 de podețe. Antreprenorul și-a asumat angajamentul de a finaliza integral lucrările către sfârșitul lunii februarie a anului 2023.

Proiectul de reparație a traseului național R34 se desfășoară din împrumutul de peste 56 milioane de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de către Bănca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Menționăm că Administrația de Stat a Drumurilor monitorizează sistematic mersul lucrărilor în șantierele de construcție și conlucrează cu antreprenorii, astfel încât orice dificultate să fie înlăturată în termeni restrânși, iar efectuarea lucrărilor de construcție a drumurilor naționale să se desfășoare calitativ, conform caietului de sarcini și normativelor în vigoare.