În baza Programului privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 73 din 22.02.23, Administrația de Stat a Drumurilor a elaborat un subprogram, care prevede construcția a 33 de pavilioane auto pentru pasageri pe drumurile publice naționale, în intravilanul și extravilanul localităților.

Menționăm că, locațiile de amplasare a stațiilor de așteptare au fost selectate în baza solicitărilor din partea autorităților publice locale din toate raioanele republicii.

De asemenea, informăm că pavilioanele auto urmează a fi construite până la sfârșitul anului 2023, iar la moment suntem la etapa de proiectare a acestora.

Valoarea estimativă a lucrărilor de construcție va constitui circa 4 500,0 mii lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Confortul și siguranța participanților la trafic dar și a pietonilor care folosesc zilnic pavilioanele de așteptare este una din prioritățile Administrației de Stat a Drumurilor.

Cu informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea procedurilor de achiziție publică sau stadiul de desfășurare al lucrărilor de construcție, vom reveni pe parcurs.