Directorul General Interimar al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) Veaceslav Potop a inspectat lucrările de reabilitare a drumului G125 Cimișlia-Iargara-Sărata Nouă. Lungimea sectorului supus  reparației conform proiectului de execuție este de aproximativ 23 km, cu o valoarea a contractului de 149 mln lei.

În prezent, pe un tronson  de 2 km până la marginea satulului Băiuș, raionul Leova, se execută lucrări de amenajare a stratului de fundație din piatră spartă și aplicarea stratului de bază din beton asfaltic cu granulație mare.

Lucrările de reabilitare au început în luna iunie a anului curent, iar potrivit contractului, compania ‘’Irinda Prim’’ SRL urmează să finalizeze lucrările până la finele anului 2021.

“Este important ca lucrările de reabilitare pe acest tronson să se desfășoare calitativ și fără întârzieri. Trebuie să avem drumuri bune, care să dureze în timp”, a menționat Veaceslav Potop.

Sectorul de drum este inclus în Programul de reparație periodică/întreținere a drumurilor publice locale, comunale şi a străzilor pe anul 2020 aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 314 din 20 mai 2020.