Directorul general interimar al Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor” Sergiu Bejan, împreună cu Secretarul general de Stat Lilia Dabija și alți reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, se află într-o vizită de lucru la Iași, condusă de prefectul județului domnul Petru-Bogdan Cojocaru.

În marja întrevederii, sunt discutate mai multe subiecte legate de dezvoltarea domeniului infrastructurii rutiere, de asemenea vizita are loc în contextul schimbului de experiență, informații și date statistice, cât și evoluția aspectelor punctate anterior în domeniul infrastructurii de transport.

În cadrul grupului de lucru, principalele teme au vizat:

  • administrarea rețelelor rutiere naționale la nivel DRDP și împărtășirea experienței române;
  • aplicarea sistemului de control al calității inclusiv și dezvoltarea bazelor de producție;
  • siguranța traficului și atragerea de fonduri pentru construcția, modernizarea și reabilitarea infrastructurii de transport inclusiv gestionarea proiectelor de investiții.

În debutul discuțiilor, s-au evidențiat obiectivele de infrastructură rutieră de pe ambele maluri ale Prutului, dar și problemele legate de implementarea proiectelor.

La finalul vizitei, delegația din Republica Moldova, a avut ocazia să parcurgă șantierele modernizării Târgu Frumos-Botoșani și Botoșani-Ștefănești, două proiecte de investiții extrem de importante pentru regiunea nord-est.